SUA | Peste 1.600 de pompieri luptă cu un nou incendiu de vegetație izbucnit în nordul Californiei

  • 25 Septembrie 2021 14:47
SUA | Peste 1.600 de pompieri luptă cu un nou incendiu de vegetație izbucnit în nordul Californiei

Peste 1.600 de pompieri luptă cu un nou incendiu de vegetație, cu evoluție rapidă, izbucnit în nordul statului California și care s-a răspândit pe aproximativ 27,5 kilometri pătrați, au anunțat vineri autoritățile americane, informează Xinhua.

În total, 1.663 de pompieri au fost desfășurați pentru a stinge incendiul denumit Fawn Fire, a declarat vineri seară căpitanul Chris Harvey din cadrul Departamentului de Pompieri din Sacramento.

Cel puțin 25 de structuri au fost distruse de flăcări. Incendiul a izbucnit miercuri seară, la aproximativ 19 kilometri nord de orașul Redding, și a condus la emiterea mai multor ordine de evacuare obligatorie, scrie Agerpres.

Aproximativ 9.000 de structuri sunt în continuare amenințate de acest incendiu care este adus sub control în proporție de doar 10%, a menționat Harvey.

Chris Harvey a indicat că 169 de autovehicule, 45 de buldozere și 29 de autospeciale pentru stingerea incendiilor au fost desfășurate pentru a limita extinderea flăcărilor.

Autoritățile i-au avertizat pe localnici să părăsească zona în cazul în care incendiul se întețește.

Peste 4.000 de persoane au fost nevoiți să își părăsească locuințele în comitatul Shasta din nordul Californiei.

Mai multe incendii masive de vegetație sunt active în prezent în statul american situat în vestul țării. Dixie Fire, care a izbucnit la data de 13 iulie în nordul Californiei și este în prezent cel mai mare din țară, a mistuit aproximativ 3.898 de kilometri pătrați, fiind adus sub control în proporție de 94%.

Un alt incendiu de vegetație, activ în parcurile naționale Sequoia și Kings Canyon din centrul Californiei, a ars în jur de 162 de kilometri pătrați, pompierii nereușind până în prezent să îl aducă sub control.

La nivel național, peste 9.400 de pompieri sunt desfășurați pentru stingerea a 12 incendii majore de vegetație din California, a anunțat vineri Departamentul forestier și de protecție împotriva incendiilor din acest stat (Cal Fire), adăugând că până în prezent în acest an 7.641 de focare au mistuit aproximativ 9.631 kilometri pătrați în California.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău