SUA | Patru polițiști care au intervenit la asaltul din 6 ianuarie de la Congres s-au sinucis

  • 03 August 2021 10:12
SUA | Patru polițiști care au intervenit la asaltul din 6 ianuarie de la Congres s-au sinucis

Poliția din Districtul Columbia a anunțat luni că încă doi ofițeri de poliție care au răspuns la asaltul din 6 ianuarie de la Capitoliu au murit prin sinucidere, ceea ce ridică la patru numărul de sinucideri cunoscute înregistrate în rândul agenților care păzeau clădirea Congresului în ziua respectivă, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Unul dintre cei doi, care lucra în cadrul poliției metropolitane din D.C. (MPD) din mai 2003, a fost găsit mort joi în locuința sa, iar al doilea, angajat al MPD din 2016, a fost găsit mort la 10 iulie, a precizat un purtător de cuvânt.

Alți doi ofițeri care au răspuns la evenimentele din 6 ianuarie și-au luat viața la câteva zile după aceea.

Sute de susținători ai fostului președinte Donald Trump au luat cu asalt la 6 ianuarie clădirea Congresului, în încercarea de a opri certificarea de către legislativ a victoriei electorale a lui Joe Biden. Patru oameni au murit în cursul asaltului, iar un polițist atacat de protestatari a murit a doua zi. Peste 100 de polițiști au fost răniți.

Într-o audiere încărcată de emoții, săptămâna trecută, patru polițiști au povestit unei comisii speciale a Camerei reprezentanților că au fost bătuți, amenințați, li s-au adresat insulte rasiale și s-au gândit că vor muri, în timp ce apărau Capitoliu de protestatari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău