SUA: Patru morți după o serie de atacuri cu cuțitul în sudul Californiei

  • 09 August 2019 11:22
SUA: Patru morți după o serie de atacuri cu cuțitul în sudul Californiei

Un bărbat a fost arestat în sudul Californiei după o serie de jafuri și atacuri cu cuțitul, soldate cu patru morți, informează vineri BBC și EFE, preluat de Agerpres.

Potrivit EFE, poliția l-a identificat pe Zachary Castaneda, în vârstă de 31 de ani, ca fiind presupusul autor al celor opt atacuri soldate cu patru morți și doi răniți, produse în mai puțin de trei ore, joi, în orașele Garden Grove și Santa Ana din comitatul Orange, la circa 60 km de Los Angeles.

Șeful Departamentului de poliție din Garden Grove, Tom DaRe, a subliniat joi că suspectul este membrul unei bande și are un trecut de delincvență pe baza căruia "ar fi trebuit să rămână după gratii".

Suspectul era înarmat cu "două cuțite foarte mari tip macetă" și "și-a atacat victimele cu foarte mare brutalitate", a explicat un alt ofițer din Garden Grove, Carl Whitney.

Victimele sale sunt doi vecini, un agent de securitate de la un supermarket și un angajat de la un restaurant Subway.

Incidentul a început după-amiaza, când poliția a primit un apel de la două persoane care au reclamat că apartamentul lor a fost spart, au relatat media americane. La scurt timp după aceea, a fost raportat un jaf la o brutărie din Garden Grove.

Potrivit poliției, de la brutărie suspectul s-a întors în complexul de apartamente din apropiere unde locuia și unde a înjunghiat mortal doi oameni, după o presupusă altercație.

La două ore de la primul apel la poliție, suspectul ar fi atacat la o benzinărie un alt bărbat, căruia aproape că i-a retezat nasul.

Detectivii au localizat mașina suspectului în parcarea unui supermarket 7-Eleven din Santa Ana, unde acesta și-a și făcut în scurt timp apariția, având asupra sa un cuțit și o armă pe care o luase de la agentul de pază ucis. La arestarea sa, polițiștii au fost informați că suspectul ucisese și un angajat de la un restaurant Subway din apropiere.

Între timp bărbatul ar fi jefuit și o agenție de asigurări, rănind un angajat al acesteia, precum și o casă de amanet. Suspectul a fost surprins de camerele de supraveghere din mai multe locații.

"Este prima dată în 30 de ani de când lucrez aici când ne confruntăm cu așa ceva. Este răul întruchipat", a spus Whitney, potrivit CNN.

Poliția mai spune că atacurile "nu au avut nimic de-a face" cu rasa, menționând că atât suspectul, cât și majoritatea victimelor sale sunt hispanici. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău