SUA: Oferta Microsoft de cumpărare a TikTok a fost respinsă

  • 14 Septembrie 2020 08:53
SUA: Oferta Microsoft de cumpărare a TikTok a fost respinsă

Oferta Microsoft de a cumpăra afacerea din SUA a aplicației TikTok a fost respinsă de ByteDance, proprietarul chinez al platformei, conform anunțului făcut duminică seara de gigantul american din domeniul informaticii, informează luni AFP, preluat de AGERPRES.

"ByteDance ne-a informat astăzi că nu vor vinde operațiunile TikTok din SUA către Microsoft. Suntem convinși că propunerea noastră ar fi fost bună pentru utilizatorii TikTok, protejând totodată interesele naționale de securitate", a declarat Microsoft într-un comunicat.

Grupul care are sediul central la Redmond, statul Washington, și-a manifestat la începutul lunii august interesul pentru preluarea operațiunilor americane de la TikTok, amenințate cu interdicția în SUA.

Președintele Donald Trump, care de luni de zile a acuzat fără dovezi TikTok de spionaj în favoarea Chinei, a semnat ordine executive pentru a forța ByteDance să vândă rapid operațiunile TikTok din SUA. Dacă nu se va conveni un acord de răscumpărare înainte de 20 septembrie, platforma va trebui să se închidă în SUA.

Aplicația a contestat în justiție această măsură a executivului american.

"Am fi făcut modificări semnificative pentru a ne asigura că serviciul îndeplinește cele mai înalte standarde de securitate, confidențialitate, securitate și combaterea dezinformării", a declarat Microsoft.

La sfârșitul lunii august, grupul Walmart a confirmat că s-a aliat cu Microsoft în negocierile pentru cumpărarea platformei TikTok. Cu toate acestea, acest parteneriat al celor doi giganți americani nu s-a dovedit suficient.

Potrivit mai multor mass-media americane, grupul Oracle, al cărui nume a fost vehiculat ca unul din posibilii cumpărători, are acum calea deschisă pentru achiziționarea operațiunilor TikTok din SUA.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău