SUA | Migrație ilegală: Aproape 2.000 de copii au fost separați de părinții lor în șase săptămâni

  • 16 Iunie 2018 10:59
SUA | Migrație ilegală: Aproape 2.000 de copii au fost separați de părinții lor în șase săptămâni

De la mijlocul lunii aprilie, aproape 2.000 de copii au fost separați de părinții lor arestați pentru trecere clandestină a frontierei americane, a informat vineri administrația Trump, care revendică această practică în numele "toleranței zero" față de imigrația ilegală, transmite AFP.

Între 19 aprilie și 31 mai, 1.995 de minori au fost separați de 1.940 de adulți reținuți de poliția de frontieră și arestați în așteptarea urmăririi penale, a indicat un purtător de cuvânt al Departamentului Securității Interne, într-o conferință telefonică.

Administrația Trump a spus clar că nu va mai ignora legea, a subliniat el.

Familiile migranților, care fug în majoritate din America Centrală cu violența sa endemică, sunt separate din octombrie 2017, dar ritmul s-a accelerat brusc de la începutul lunii mai, când ministrul american al Justiției, Jeff Sessions, a afirmat deschis că toți migranții care trec ilegal frontiera vor fi arestați, fie că sunt însoțiți de minori sau nu. Însă copiii nu pot fi trimiși în închisoarea unde se află rudele lor, a reiterat el joi, ceea ce conduce la aceste separări.

"Ne găsim în acest moment într-o situație în care fie alegem să aplicăm legea, fie decidem să o ignorăm", a subliniat un purtător de cuvânt, în conferința telefonică.

Denunțând blocajele din Congres asupra unei reforme a imigrației, președintele Donald Trump dă vina pe situația prezentă pe opoziția democrată și denunță politica în domeniul migrației ilegale aplicată în special sub administrația Obama. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău