SUA: Medicul legist oficial anunță că a descoperit fentanil în sângele lui George Floyd, asfixiat de un polițist

  • 02 Iunie 2020 13:17
SUA: Medicul legist oficial anunță că a descoperit fentanil în sângele lui George Floyd, asfixiat de un polițist

Moartea lui George Floyd, afro-americanul care și-a pierdut viața pe 27 mai în Minneapolis, ca urmare a modului în care a fost maltratat de un ofițer de poliție alb, a fost calificată drept omucidere din cauza "presiunii exercitate în zona gâtului", a indicat luni medicul legist oficial responsabil de autopsia acestuia, adăugând că în sângele acestuia s-a descoperit fentanil, un puternic opiaceu, potrivit France Presse, preluat de Agerpres.

Acest afro-american de 46 de ani a făcut un "stop cardiac și pulmonar" din cauza imobilizării sale de către forțele de ordine, a detaliat medicul legist al comitatului Hennepin într-un comunicat.

În raportul său, el menționează "alți parametri importanți: arteroscleroza și hipertensiune arterială; intoxicare cu fentanil; utilizare recentă de amfetamine".

Până atunci, medicul legist oficial asigura că nu deține "probe fizice care să susțină diagnosticul de asfixiere traumatică sau de strangulare".

"Efectul combinat al arestării și al imobilizării lui Floyd de către poliție, antecedentele sale medicale și prezența potențială a unor substanțe psihoactive în corpul său au contribuit probabil la moartea lui", a declarat el într-un raport preliminar.

Rezultatele definitive au fost făcute publice doar după ce avocații familiei au prezentat rezultatele unei autopsii efectuate de experți independenți pe care îi mandataseră.

Acești medici "au conchis că decesul a rezultat dintr-o asfixiere prin presiune prelungită", a declarat avocatul Ben Crump în cadrul unei conferințe de presă.

George Floyd, pe care poliția îl suspecta de utilizarea unei bancnote false de 20 de dolari, a decedat în cursul arestării sale la Minneapolis, în nordul SUA, în urmă cu o săptămână.

Potrivit unei înregistrări a incidentului, care a făcut de atunci ocolul lumii, un agent alb l-a menținut placat la sol, stând cu geniunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.

Polițistul respectiv, Derek Chauvin, 44 de ani, a fost concediat, arestat și inculpat pentru "omor involuntar", dar cei trei colegi ai săi prezenți la fața locului nu fac până în prezent obiectul niciunei urmăriri.

Tragedia a indignat toată America. De la New York până la Los Angeles, de la Philadelphia la Seattle, zeci și chiar sute de mii de americani protestează de o săptămână împotriva brutalităților polițienești, rasismului și inegalităților sociale.

Aceste manifestații au degenerat uneori în violențe, determinând mai multe orașe să mobilizeze Garda Națională și să impună restricții de circulație. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău