SUA își exprimă disponibilitatea de a colabora cu Rusia în vederea soluționării situației din Ucraina

  • 19 Iunie 2019 09:37
SUA își exprimă disponibilitatea de a colabora cu Rusia în vederea soluționării situației din Ucraina

Statele Unite ale Americii sunt dispuse să colaboreze cu guvernul rus pentru a se asigura că acordurile de pace de la Minsk sunt puse în aplicare - a declarat reprezentantul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, în timpul unui discurs în Comisia pentru Relații Externe a Senatului american, scrie RADOR.

Potrivit diplomatului, Ucraina a pierdut irevocabil poziția dominantă a Rusiei, însă pacea și relații mai bune sunt încă posibile. "Suntem pregătiți să lucrăm cu guvernul rus pentru încetarea ostilităților și punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk.

M-am adresat colegului meu (rus, n.red), pentru a sublinia că există o oportunitate de a lucra împreună, pentru a aduce pacea în Ucraina, dar Rusia trebuie să fie gata pentru o activitate serioasă în acest sens" - a afirmat Kurt Volker.

Totodată, diplomatul american a subliniat că Statele Unite pledează pentru consolidarea stabilității militare a Ucrainei, a orientării occidentale a Kievului și a reformelor economice ucrainene.

"În cele din urmă, este important să nu uităm despre oamenii din Donbas, care suferă cel mai mult de pe urma agresiunii Rusiei" - a adăugat reprezentantul special al SUA pentru Ucraina.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău