SUA intenționează să își consolideze bazele militare din Europa, susține Mark Esper

  • 29 Iulie 2020 18:27
SUA intenționează să își consolideze bazele militare din Europa, susține Mark Esper

Secretarul apărării din Statele Unite, Mark Esper, a susținut miercuri o conferință de presă la Pentagon, în care a vorbit despre planul de revizuire a prezenței forțelor americane în Europa în cadrul NATO (European Stretegic Force Posture).

La conferința de presă au participat vicepreședintele Statului Major Interarme, Forțele Aeriene, generalul John E. Hyten și generalul Forțelor Aeriene, Tod D. Wolters, comandant al Comandamentului Forțelor SUA în Europa. Mark Esper a declarat că noua strategie națională de apărare include și o revizuire a forțelor americane prezente în Europa (EUCOM), cu repoziționarea acestora.

"Planul curent EUCOM include repoziționarea a aproximativ 11.900 de militari din cei aproximativ 36.000 prezenți în Germania, unde vor rămâne mai puțin de 24.000, dar într-o manieră care va întări NATO, va intensifica descurajarea Rusiei și va atinge și celelalte principii setate. Din cei 11.900, aproape 5.600 de membri ai serviciilor vor fi repoziționați în țări NATO, iar aproximativ 6.400 se vor întoarce în SUA", a precizat secretarul american al apărării.

Mark Esper a subliniat care sunt principalele elemente ale acestor rotații de trupe: "În primul rând, bazele SUA vor fi consolidate în locații din Europa, în afara Germaniei, inclusiv, în unele cazuri, relocarea în aceeași zonă ca și aliații NATO, în Belgia și Italia. Asta va intări NATO și va îmbunătăți eficiența operațională și disponibilitatea a peste 2.000 de forțe militare în aceste baze. În al doilea rând, aproape 4.500 de membri ai celui de-al doilea Regiment al Cavaleriei se vor întoarce în SUA, iar alte unități de luptă vor fi în rotație continuă în Orientul Indepărtat și în regiunea Mării Negre, asigurându-ne o prezență mai durabilă, pentru a intensifica descurajarea și pentru a reasigura alianții din NATO, de pe flancul sud-estic"./

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău