SUA înregistrează mai mulți morți de coronavirus decât decesele din Primul Război Mondial

  • 17 Iunie 2020 10:50
SUA înregistrează mai mulți morți de coronavirus decât decesele din Primul Război Mondial

Cu 700 de morți suplimentare într-o zi, Statele Unite înregistrează cu începere de marți mai multe decese legate de COVID-19 decât numărul soldaților americani căzuți în Primul Război Mondial, scrie AFP, citată de Agerpres și digi24.

În ultimele 24 de ore, în Statele Unite au murit 740 de oameni, potrivit datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins.

Astfel, numărul total al deceselor de COVID-19 înregistrate în țară a depășit 116.850, mai mult decât numărul soldaților americani uciși în Primul Război Mondial - circa 116.500, potrivit Departamentului Veteranilor din SUA.

Bilanțul american al pandemiei l-a depășit în aprilie pe cel al soldaților morți în cele două decenii de conflict în Vietnam.

Îmbolnăvirile continuă să crească pentru a doua săptămână consecutiv

 

Arizona, Florida, Oklahoma, Oregon și Texas au raportat creșteri în ceea ce privește infecțiile cu noul coronavirus. Nevada a raportat, de asemenea, cel mai mare număr de îmbolnăviri o singură zi, după o scădere care a început pe 23 mai.

Oficialii din domeniul sănătății din multe state atribuie noua creștere a îmbolnăvirilor, deschiderii întreprinderilor și ieșirilor în aer din ultimul weekend din luna mai, când americanii au sărbătorit Memorial Day.

Multe state pun creșterea pe seama protestelor izbucnite după moartea lui George FLoyd, care au scos în stradă zeci de mii de oameni.

În Oregon, oficialii din domeniul sănătății încearcă să țină sub control un focar de peste 200 de cazuri, apărut după ce mai mulți oameni au participat la o adunare organizată de Biserica Penticostală.

În Texas, guvernatorul Greg Abbott a spus că numărul record de cazuri noi se datorează în special faptului că se fac mai multe testări.

În Oklahoma, unde președintele Donald Trump intenționează să organizeze, sâmbătă, un miting electoral într-o arenă închisă, numărul cazurilor noi a crescut în ultimele zile cu 68%.

Vicepreședintele Mike Pence a declarat, marți, că echipa președintelui Trump ia în calcul organizarea evenimentului de la Tusla în altă parte, eventual în aer liber, mai ales că virusul se răspândește mult mai repede în spațiile închise.

De la începutul lui iunie, SUA depășesc rar pragul de 1.000 de decese zilnice cauzate de coronavirus, dar înregistrează zilnic 20.000 de cazuri noi, valoare stabilă de câteva săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău