SUA îndeamnă țările partenere și aliații să accelereze ajutorul financiar pentru Ucraina

  • 12 Octombrie 2022 14:38
SUA îndeamnă țările partenere și aliații să accelereze ajutorul financiar pentru Ucraina

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a îndemnat țările partenere și aliații Statelor Unite, marți, cu ocazia unei întâlniri cu ministrul ucrainean al finanțelor, Serghei Marcenko, să accelereze plățile financiare către Ucraina și să-și intensifice ajutorul acordat, notează AFP, citat de Agerpres.

”Facem apel la partenerii și aliații noștri să ni se alăture pentru a-și plăti rapid angajamentele existente față de Ucraina și pentru a-și intensifica eforturile lor”, a declarat Janet Yellen care l-a primit la Washington pe omologul său ucrainean.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre ”continuarea sancțiunilor americane și globale asupra Rusiei. Sancțiunile noastre au perturbat lanțurile de aprovizionare militară ale lui Putin și au redus veniturile pe care acesta le folosește pentru a-și finanța invazia neprovocată”, a subliniat oficialul american într-un mesaj publicat pe Twitter.

”Statele Unite au sprijinit Ucraina cu 8,5 miliarde de dolari sub formă de granturi de asistență economică și am plăcerea de a anunța că, în următoarele săptămâni, vom începe să acordăm Ucrainei 4,5 miliarde de dolari sub formă de finanțare suplimentară aprobată recent de Congres”, a anunțat Yellen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău