SUA | Incendiul Caldor se apropie de zonele dens populate

  • 30 August 2021 12:01
SUA | Incendiul Caldor se apropie de zonele dens populate

Incendiul Caldor din California s-a apropiat duminică de zonele dens populate din partea de nord a statului, ceea ce a condus la emiterea mai multor ordine de evacuare și avertizări, precum și la închiderea unor căi de acces, a anunțat Departamentul local forestier și de protecție împotriva incendiilor, informează Reuters luni.

Incendiul, care este activ de 14 zile, s-a răspândit pe o suprafață de peste 680.000 de kilometri pătrați, a precizat departamentul citat, adăugând că au fost emise ordine de evacuare în mai multe comitate, scrie Agerpres.

Departamentul a emis avertismente de evacuare actualizate care vizează comitatul El Dorado, care include restul bazinului South Lake Tahoe.

Incendiul este în prezent controlat în proporție de 13%.

Un număr de 39 de gospodării, sedii comerciale și alte clădiri au fost avariate, iar peste 650 de astfel de structuri au fost distruse până în prezent.

Incendiul a provocat, de asemenea, rănirea a cinci pompieri și civili, potrivit paginii de internet a departamentului.

''Astăzi s-a înregistrat o creștere semnificativă a comportamentului dinamic al incendiului, rezultând răspândirea rapidă a flăcărilor'' a indicat departamentul duminică, precizând că vântul intens a întețit focarul ''în cursul dimineții''.

California, care cunoaște de obicei punctul culminant al sezonului incendiilor la sfârșitul verii și toamna, se află deja pe punctul de a înregistra în acest an efecte mai distrugătoare ale flăcărilor în comparație cu anul precedent, cu cele mai grave incendii din istorie.

''Fumul degajat de Caldor Fire și de incendiile de vegetație din vest au condus la niveluri periculoase ale calității aerului în cadrul unor comunități'', a declarat vicepreședintele american Kamala Harris, într-un mesaj publicat duminică pe Twitter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău