SUA, în coordonare cu Regatul Unit, interzic importul de aluminiu, cupru și nichel din Rusia

  • 14 Aprilie 15:50
SUA, în coordonare cu Regatul Unit, interzic importul de aluminiu, cupru și nichel din Rusia

Statele Unite, prin Departamentul Trezoreriei, în coordonare cu Regatul Unit, au emis două noi interdicții pentru a întrerupe veniturile pe care Rusia le obține din exportul de aluminiu, cupru și nichel.

Conform Calea Europeană, aceste noi măsuri interzic importul de aluminiu, cupru și nichel de origine rusă în Statele Unite și limitează utilizarea aluminiului, cuprului și nichelului de origine rusă pe bursele mondiale de metale și în tranzacțiile cu instrumente financiare derivate în afara piețelor bursiere.

”Noile noastre interdicții privind metalele cheie, în coordonare cu partenerii noștri din Regatul Unit, vor continua să vizeze veniturile pe care Rusia le poate obține pentru a-și continua războiul brutal împotriva Ucrainei”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen.

”Luând această măsură într-un mod țintit și responsabil, vom reduce câștigurile Rusiei, protejându-i în același timp pe partenerii și aliații noștri de efectele nedorite de propagare”, a continuat aceasta.

”Limitarea capacității lui Putin de a duce războiul său ilegal împotriva Ucraina este mai bine realizată atunci când acționăm alături de aliații noștri”, a declarat Jeremy Hunt, ministrul britanic al Finanțelor.

”Mulțumită conducerii Marii Britanii în acest domeniu, acțiunea noastră decisivă împreună cu SUA de a interzice în comun metalele rusești de pe cele mai mari două burse va împiedica Kremlinul să direcționeze mai mulți bani către mașina sa de război”, a mai spus acesta.

Conform unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA, măsurile au intrat în vigoare începând de sâmbătă, 13 aprilie.

Ca urmare a acțiunilor, London Metal Exchange și Chicago Mercantile Exchange nu vor mai accepta aluminiu, cupru și nichel noi produse de Rusia. 

Bursele de metale joacă un rol central în facilitarea comerțului cu metale industriale în întreaga lume. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău