SUA îl dau în judecată Edward Snowden deoarece cartea sa „Permanent Record” încalcă acorduri de confidențialitate

  • 18 Septembrie 2019 11:24
SUA îl dau în judecată Edward Snowden deoarece cartea sa „Permanent Record” încalcă acorduri de confidențialitate

Statele Unite l-au dat marți în judecată pe Edward Snowden, fost colaborator al Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA), care în 2013 a dezvăluit conținutul a sute de telegrame diplomatice secrete, despre sistemul pus la cale de SUA de supraveghere a convorbirilor telefonice și a internetului, afirmând că noua sa carte intitulată ''Permanent Record'' încalcă acorduri de confidențialitate, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Departamentul de Justiție a indicat că Snowden își publică cartea de memorii fără a o supune agențiilor de informații pentru revizuire, adăugând că discursurile susținute de Snowden au încălcat de asemenea acorduri de confidențialitate.

Statele Unite cercetează toate veniturile obținute de Snowden din carte, a anunțat Departamentul de Justiție. În cadrul procesului sunt numite totodată drept inculpați nominali ''entități corporative''' aflate în spatele publicării cărții.

Un purtător de cuvânt al lui Snowden nu a putut fi contactat imediat și editura Macmillan nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

În vârstă de 36 de ani, Edward Snowden trăiește în prezent în Rusia, care i-a acordat azil. După scurgerea de informații de la NSA, el a părăsit Statele Unite și a rămas blocat într-un aeroport din Moscova întrucât pașaportul i-a fost anulat.

Deși este privit de unii ca un erou, autoritățile americane doresc ca Snowden să fie judecat pentru dezvăluiri de informații clasificate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău