SUA | Fosta purtătoare de cuvânt a Departamentului american de Stat își retrage candidatura la postul de ambasador la ONU

  • 17 Februarie 2019 10:50
SUA | Fosta purtătoare de cuvânt a Departamentului american de Stat își retrage candidatura la postul de ambasador la ONU

Heather Nauert, fostă jurnalistă și purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, a anunțat sâmbătă că a renunțat la a-și depune candidatura pentru postul de ambasador al SUA la ONU, relatează AFP.

"Aceste ultime două luni au fost solicitante pentru familia mea și de aceea este mai bine familia mea să renunț", a declarat într-un într-un comunicat fosta prezentatoare a canalului de televiziune Fox News.

Scurtul comunicat a fost dat publicității după săptămâni de critici și de ironii privind puținele competențe de care dispune Heather Nauert pentru un post atât de delicat, întrucât ea nu avea nicio experiență în diplomație înainte de a deveni purtător de cuvânt în aprilie 2017.

Numeroși opozanți ai lui Trump au estimat că, în pofida asigurărilor date de el în fața camerelor, aceasta era lipsită de expertiza necesară pentru a negocia compromisuri cu diplomații încercați trimiși la ONU de celelalte state membre de prim plan.

Președintele american, telespectator fidel al Fox News, a mărturisit presei în decembrie că o urmărea pe Heather Nauert pe acest post.

Nominalizarea ei, totuși, nu a fost trimisă Senatului care, controlat de republicani, probabil ar fi sprijinit-o. Iar fosta jurnalistă nu a avut nicio apariție publică în aceste ultime două luni.

Purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Robert Palladino, a precizat că președintele va nominaliza un nou candidat "în perioada următoare".

Postul de ambasador la ONU este vacant de la 31 decembrie după demisia lui Nikki Haley, o stea republicană în ascensiune care s-a retras după doi ani din post fără a furniza un motiv clar.

Secretarul de stat Mike Pompeo a elogiat-o pe Heather Nauert într-un comunicat, exprimându-și "respectul" după decizia ei "personală" de a se retrage.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău