O navă de containere a plecat din portul ucrainean Odesa blocat de Rusia, anunță Kievul

  • 16 August 2023 12:59
O navă de containere a plecat din portul ucrainean Odesa blocat de Rusia, anunță Kievul

O navă de containere a părăsit miercuri dimineață portul ucrainean Odesa de la Marea Neagră, folosind un nou coridor temporar pe care Kievul a anunțat că l-a instituit pentru navele comerciale care pleacă din porturile sale blocate de Rusia, informează Reuters, citat de News.ro.

Ucraina a anunțat săptămâna trecută că va institui un „coridor umanitar” în Marea Neagră pentru a permite să plece navelor de marfă care au fost blocate în porturile sale de când Rusia a lansat războiul, în februarie 2022.

Moscova nu a indicat dacă va respecta coridorul de transport maritim, iar surse de transport maritim și de asigurări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța deplasării.

„O primă navă a folosit coridorul temporar pentru navele comerciale spre/dinspre porturile din Odesa Mare”, a declarat vicepremierul Oleksandr Kubrakov pe Facebook.

El a identificat nava de containere ca fiind JOSEPH SCHULTE, sub pavilion Hong-Kong, și a spus că aceasta se afla în port din 23 februarie 2022, cu o zi înainte de invazie.

El a precizat că nava transportă peste 30.000 de tone de marfă în 2.114 containere.

„Coridorul va fi folosit în principal pentru a evacua navele care se aflau în porturile ucrainene (Chernomorsk, Odesa și Pivdennyi) în momentul invaziei la scară largă a Federației Ruse”, a declarat vicepremierul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău