SUA | Donald Trump îl sprijină pe rivalul unui republican care a votat pentru "impeachment"

  • 27 Februarie 2021 12:02
SUA | Donald Trump îl sprijină pe rivalul unui republican care a votat pentru

Donald Trump și-a exprimat vineri sprijinul pentru un candidat rival al unui republican care a votat în favoarea acuzării sale pentru incitare la insurecție, ducând la capăt amenințarea de a-i pune în dificultate pe puținii congresmeni din partidului său care s-au ridicat contra lui, notează AFP.

Fostul președinte american și-a anunțat sprijinul "total" pentru Max Miller, fost consilier la Casa Albă și membru al echipei sale de campanie, în primarele care îl vor opune lui Anthony Gonzalez, unul dintre cei zece republicani din Camera Reprezentanților - din 211 - care au votat cu democrații pentru a-l acuza că a incitat la asaltul asupra Capitoliului pe 6 ianuarie.

"Max Miller este o persoană minunată care a făcut o treabă superbă la Casa Albă și va fi un membru fantastic al Congresului", a scris el într-un comunicat.

Anthony Gonzalez "nu ar trebui să-i reprezinte" pe locuitorii din circumscripția sa din Ohio "deoarece nu are în vedere interesele lor", a adăugat omul de afaceri în legătură cu acest fost jucător profesionist de fotbal american, ales pentru prima dată în Camera Reprezentanților în 2018.

"Sunt onorat să fiu sprijinit de președintele Donald Trump", a scris Max Miller pe contul său de Twitter.

Donald Trump a fost pus sub acuzare în Camera Reprezentanților pe 13 ianuarie și achitat o lună mai târziu după procesul său în Senat. Șapte din 50 de senatori republicani au votat împreună cu cei 50 de democrați în favoarea condamnării sale.

Fostul președinte rămâne foarte popular printre alegătorii republicani și a spus că este gata să-și ajute partidul pentru a recâștiga majoritatea în Congres în 2022.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău