SUA: Donald Trump îl concediază pe directorul unei agenții care a contestat acuzațiile de fraudare a scrutinului prezidențial

  • 18 Noiembrie 2020 08:40
SUA: Donald Trump îl concediază pe directorul unei agenții care a contestat acuzațiile de fraudare a scrutinului prezidențial

Președintele Donald Trump a anunțat marți pe Twitter concedierea lui Chris Krebs, șeful Agenției pentru securitatea infrastructurii și securitate informatică, care a contestat acuzațiile de fraudare a scrutinului prezidențial aduse de liderul de la Casa Albă, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Declarația recentă a lui Chris Krebs privind securitatea alegerilor din 2020 a fost extrem de inexactă, deoarece au existat nereguli și fraude masive", a scris președintele Trump."Prin urmare, Chris Krebs a fost demis din funcția de director al agenției pentru securitatea infrastructurii și securitate informatică, cu efect imediat".

Săptămâna trecută, această agenție a declarat că alegerile din 2020 au fost "cele mai sigure din istoria americană", potrivit dpa.

La rândul său, Krebs a apelat, de asemenea, la Twitter pentru a respinge afirmațiile false de fraudă electorală, des promovate de Donald Trump.

În calitate de director al agenției, Krebs a fost unul din înalții oficiali americani care a contribuit la asigurarea securizării infrastructurii de votare față de riscul unor imixtiunii externe sau a unor fraudelor interne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău