SUA cer Consiliului de Securitate al ONU o rezoluție privind noi alegeri prezidențiale în Venezuela

  • 10 Februarie 2019 14:04
SUA cer Consiliului de Securitate al ONU o rezoluție privind noi alegeri prezidențiale în Venezuela

Statele Unite au propus Consiliului de Securitate ONU un proiect de rezoluție prin care cer ca ajutorul umanitar să fie livrat în Venezuela și organizarea unor noi alegeri prezidențiale, relatează site-ul postului France 24.

Deocamdată nu a fost stabilită data la care va fi semnat proiectul de rezoluție.Cel mai probabil Rusia, care face parte din membrii permanenți ai Consiliului, va vota împotriva rezoluției, au avertizat mai mulți diplomați.

Președintele Adunării Generale, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar al Venezuelei, fiind susținut de SUA, mai multe state din America Latină și majoritatea țărilor UE.

Proiectul de rezoluție subliniază că există "îngrijorări privind violența și folosirea excesivă a forței, de către forțele de securitate din Venezuela, împotriva protestatarilor neînarmați".

Acesta face apel la "organizarea imediată a unui proces politic care să ducă la alegeri prezidențiale credibile, conform constituției din Venezuela".

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziției, ca fiind președinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, șeful Adunării Naționale din Venezuela, s-a autoproclamat președinte interimar al țării, contestându-l oficial pe președintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave.

Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de președinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunțând fraude electorale, menționează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău