SUA - Cel puțin 22 de morți în urma unor tornade care au lovit statul Alabama

  • 04 Martie 2019 09:03
SUA - Cel puțin 22 de morți în urma unor tornade care au lovit statul Alabama

Cel puțin 22 de persoane și-au pierdut viața în urma unor tornade care au produs "pagube catastrofale" în statul Alabama din sud-estul Statelor Unite, a declarat un șerif local, citat de AFP.

"Bilanțul a ajuns la 22 de (morți) pe moment. Din păcate, cred că numărul acestora va continua să crească", a declarat Jay Jones, șeriful din comitatul Lee, situat în estul Alabamei, la granița cu Georgia.

Mai mulți copii figurează printre victime, a precizat Bill Harris, medicul legist al comitatului, pentru MSNBC.

Mai multe persoane sunt date dispărute, iar altele au fost spitalizate, unele cu "leziuni foarte grave", a indicat șeriful Jones pentru canalele locale de televiziune ale rețelelor CBS și NBC.
             
Președintele Statelor Unite a transmis condoleanțe celor afectați. "Tornadele și furtunile au fost cu adevărat violente și ar putea exista și altele. Familiilor și prietenilor victimelor, și celor răniți, fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Potrivit șerifului din comitatul Lee, tornada a parcurs câțiva kilometri și a provocat distrugeri "catastrofale" pe o fâșie de aproximativ 400 de metri de-a lungul traiectoriei sale.

Șeriful a vorbit despre o singură tornadă, însă serviciile meteorologice au indicat că, de fapt, au fost mai multe astfel de fenomene. Potrivit postului CNN, două tornade au lovit simultan comitatul Lee, în timp ce, per total, "cel puțin 12" au fost raportate duminică în Alabama și Georgia.
                
Potrivit serviciilor meteorologice americane (NWS), cele două tornade care au lovit simultan comitatul Lee au fost de tip "EF-3", ceea ce înseamnă că au fost însoțițe de vânturi de 218-266 kilometri/oră.
                
Imaginile difuzate pe posturile TV sau postate pe rețelele de socializare arată clădiri puternic deteriorate, unele cu acoperișul rupt sau cu pereții prăbușiți, arbori rupți în două și drumuri pline de resturi, impracticabile.

Circa 6.000 de persoane au rămas fără energie electrică în comitatul Lee, potrivit site-ului PowerOutage.US care afișează întreruperile de curent în Statele Unite, în timp ce în Georgia căderile de curent au afectat 16.000 de persoane.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău