SUA | „Cel mai prost slogan” de campanie al lui Hillary Clinton, folosit acum de Donald Trump

  • 13 Februarie 2019 10:42
SUA | „Cel mai prost slogan” de campanie al lui Hillary Clinton, folosit acum de Donald Trump

Președintele american Donald Trump revendică acum pentru el ceea ce a numit "cel mai prost slogan" al lui Hillary Clinton, relatează DPA.

La un miting de campanie care a avut loc luni la El Paso, în Texas, președintele a folosit sloganul 'Mai puternici împreună' ('Stronger Together') care a dominat campania prezidențială a contracandidatei sale democrate în urmă cu mai bine de doi ani.

"Iubesc acest stat. Îi iubesc pe oamenii din acest stat. Am avut o relație foarte bună. Știți asta. A fost o relație minunată", a spus Trump de pe scenă la El Paso County Coliseum.

"Și devenim mai puternici împreună", a adăugat el.

Marți, după ce Partidul Republican a preluat citatul pe Twitter, Clinton a reacționat.

"Acum să îmi copieze planul privind sistemul de sănătate, un sistem de taxe mai corect și drepturile de vot", a scris marți pe Twitter fostul secretar de stat.

Nu ar fi prima dată când Trump își însușește un motto.

Sloganul său 'Să facem America măreață din nou' ('Make America Great Again') este copiat aproape în totalitate după sloganul de campanie din 1980 al fostului președinte Ronald Reagan, 'Haideți să facem America măreață din nou' ('Let's make America great again').

Comitetul Național al Partidului Republican (RNC) nu s-a arătat interesat de plângerea lui Hillary Clinton.

"Când pierzi o campanie, pierzi și monopolul asupra oricărui slogan", a spus purtătorul de cuvânt al RNC, Steve Guest, într-un comunicat citat de New York Daily News.

Ei i-au răspuns de asemenea lui Hillary Clinton pe Twitter cu o ofertă: "Ce ziceți de asta: Dacă mai candidați o dată, vă dăm sloganul înapoi".

Însă în urmă cu doar patru luni, Trump ironiza exact sloganul pe care l-a luat de la contracandidata sa.

"Vă mai amintiți vreun slogan de-al lui Hillary? A fost cel mai prost slogan. I-a plătit un milion de dolari unui tip să facă acest slogan, iar după ce eu l-am disecat într-un discurs, ei l-au schimbat a doua zi", a spus el în octombrie la un miting în Missoula, Mont.

"'Să fim împreună' sau așa ceva. Ea este o mare unificatoare. Hillary Necinstita este o mare unificatoare", a spus el atunci.

Acum se pare însă că sloganul nu mai este cel mai rău, comentează DPA.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău