SUA caută o coaliție internațională pentru înlocuirea președintelui Venezuelei Nicolas Maduro și a regimului său corupt

  • 04 Martie 2019 08:56
SUA caută o coaliție internațională pentru înlocuirea președintelui Venezuelei Nicolas Maduro și a regimului său corupt

SUA caută o largă coaliție internațională pentru înlocuirea președintelui Venezuelei Nicolas Maduro și a regimului său corupt, a declarat consilierul pentru securitatea națională al președintelui american John Bolton, informează EFE.

El a menționat despre eforturile de a obține sprijin pentru "o tranziție pașnică a puterii de la Maduro la Juan Guaido", acesta din urmă fiind recunoscut de SUA și aproximativ 50 de țări ca președinte legitim al Venezuelei.

Bolton l-a mai avertizat pe Maduro că dacă îl arestează pe Guaido la întoarcerea acestuia în Venezuela, nu face decât să grăbească ziua propriei plecări.

Liderul opoziției venezuelene a anunțat, printr-un mesaj postat duminică pe Twitter, că se va întoarce astăzi la Caracas după un turneu în America de Sud, care a cuprins Argentina, Paraguay, Columbia, Brazilia și Ecuador.

Guaido a părăsit teritoriul venezuelean pe 22 februarie, în pofida interdicției de a părăsi țara emisă de justiția de la Caracas, care anchetează autoproclamarea sa ca președinte interimar, act nesusținut de Curtea Supremă, care îl recunoaște doar pe Maduro ca șef al statului, notează Agerpres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău