SUA | Când va dezbate Camera Reprezentanților impeachment-ul împotriva lui Donald Trump

  • 11 Ianuarie 2021 16:12
SUA | Când va dezbate Camera Reprezentanților impeachment-ul împotriva lui Donald Trump

Președintele Comitetului pentru regulamente din Camera Reprezentanților a SUA a declarat luni că articolul pentru demiterea și punerea sub acuzare (impeachment) a președintelui republican în exercițiu al SUA, Donald Trump, va ajunge miercuri la vot în plenul acestei camere și acesta va trece, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

''Este important să acționăm și este important să acționăm într-o manieră foarte serioasă și deliberativă'', a declarat la postul CNN congresmanul democrat Jim McGovern. ''Ne așteptăm să ajungă la vot miercuri. Și mă aștept să treacă'', a adăugat acesta.

Același congresman a mai spus că ar dori ca republicanii să aducă obiecții față de această cerere de impeachment printr-o rezoluție în care să-i ceară vicepreședintelui Mike Pence să-l înlăture pe Trump prin invocarea articolului 25 din Constituția SUA. Respectivul articol prevede că un președinte poate fi înlăturat dacă este considerat ''inapt'' să-și îndeplinească atribuțiile.

În acest caz, acel comitet condus de congresmanul democrat va întocmi un regulament pentru a vota legislația în Camera Reprezentanților, iar 24 de ore mai târziu comitetul va prezenta o altă rezoluție pentru impeachment.

Democrații îl acuză pe președintele republican, care-și încheie mandatul miercurea viitoare, că este responsabil pentru incidentele din 6 ianuarie, ei susținând că prin declarațiile sale el și-ar fi încurajat simpatizanții să pătrundă în clădirea Capitoliului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău