SUA, Canada și Marea Britanie avertizează: Rusia și agenții săi încearcă să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

  • 13 Iunie 18:55
SUA, Canada și Marea Britanie avertizează: Rusia și agenții săi încearcă să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Guvernul Statelor Unite ale Americii, împreună cu guvernele Canadei și al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, au avertizat astăzi despre tentativele Kremlinului și a agenților săi de a influența rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna anului 2024 din Republica Moldova, arată un comunicat al Ambasadei SUA la Chișinău.

„Kremlinul își susține persoanele de încredere în calitate de candidați la președinția Republicii Moldova și folosește dezinformarea și propaganda pentru a alimenta tensiuni în societate. Kremlinul intenționează să provoace proteste în Moldova în cazul în care un candidat pro-rus nu va câștiga alegerile.

Avem deplină încredere în capacitatea Moldovei de a gestiona ingerința Kremlinului și de a menține pacea și securitatea.

Pentru a susține Moldova și poporul său, am impus sancțiuni – și vom continua să luăm măsuri – împotriva persoanelor și entităților care încearcă să destabilizeze instituțiile democratice ale Moldovei.
Am furnizat informații detaliate partenerilor noștri din Republica Moldova, care le vor permite să investigheze și să împiedice planurile Kremlinului. Vom continua să oferim sprijin în timp ce Moldova avansează pe calea reformelor democratice, revigorează economia și luptă împotriva corupției.
 
Susținem alegerile libere și corecte și nu vom tolera încercările Kremlinului de a submina instituțiile și procesele democratice din Moldova”!, precizează comunicatul Ambasadei SUA
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:3,6 m/s
Mon
22
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău