SUA | Biden a marcat 100 de zile de când se află la Casa Albă printr-o adunare în Georgia

  • 30 Aprilie 2021 10:02
SUA | Biden a marcat 100 de zile de când se află la Casa Albă printr-o adunare în Georgia

Președintele american Joe Biden a marcat joi 100 de zile de când se află la Casa Albă printr-o deplasare în Georgia, un stat electoral cheie, pentru a-și promova planurile de investiții uriașe care, în opinia sa, pot transforma țara, relatează AFP.

Adresându-se persoanelor adunate într-o parcare din Duluth, Biden a salutat Georgia, care a fost crucială pentru victoria sa și care a trimis doi democrați, Raphael Warnock și Jon Ossoff, în Senat.

Aceasta i-a oferit președintelui democrat două majorități strânse în Congres și i-a permis să facă adoptat un plan gigantic de relansare de 1.900 miliarde de dolari.

'Votul vostru a schimbat lumea', a declarat Biden în fața mulțumii care claxona și îl aclama.

'Nu am fost niciodată atât de optimist pentru America', a spus el, reluând tema discursului rostit cu o zi înainte în Congres, în care a afirmat că Statele Unite sunt 'pregătite de decolare' odată cu succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Președintele a evocat planurile de investiții ale administrației sale, afirmând că adoptarea lor de către Congres va rezulta în 'milioane de locuri de muncă bine plătite' pentru americanii de rând.

'Wall Street nu a construit această țară. Voi ați construit-o', a continuat Biden. 'Este timpul ca cei foarte bogați și marile corporații să înceapă să-și plătească partea justă', a adăugat președintele democrat.

Planurile detaliate de el miercuri seară includ un 'proiect pentru familiile americane' de 1.800 miliarde de dolari pe 10 ani și un mare plan de investiții de 2.000 miliarde de dolari în infrastructuri.

Aceste planuri mai trebuie însă aprobate de Congres, ceea ce este încă departe de a fi o certitudine.

Înaintea mitingului din Duluth, Joe Biden și soția sa, Jill, le-au făcut o vizită fostului președinte american Jimmy Carter și soției acestuia, Rosalynn, care trăiesc în micul oraș Plains din Georgia după plecarea lor de la Washington.

La 96 de ani, Jimmy Carter, un democrat care s-a aflat la Casa Albă între 1977 și 1981, este cel mai bâtrân președinte american în viață.

Jimmy Carter a suferit de o serie de probleme de sănătate pentru care a fost spitalizat de câteva ori în 2019.

El nu s-a arătat joi în fața jurnaliștilor, însă soția sa, Rosalynn, care folosea un cadru metalic, a fost zărită alături de cuplul Biden.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău