SUA avertizează Rusia cu privire la implicarea Moscovei în alegerile parlamentare americane din noiembrie.

  • 24 August 2018 10:13
SUA avertizează Rusia cu privire la implicarea Moscovei în alegerile parlamentare americane din noiembrie.

Statele Unite avertizează Rusia cu privire la implicarea Moscovei în alegerile parlamentare americane din noiembrie. Tema a fost discutată la Geneva de consilierii pentru securitate națională ai celor doi președinți. Întâlnirea a avut loc în continuarea recentului summit de la Helsinki dintre Donald Trump și Vladimir Putin.

Consilierul prezidențial pentru securitatea națională, John Bolton, a spus că a avertizat Moscova să nu interfereze în alegerile din noiembrie pentru Congres, așa numitele alegeri mid-term.

„Am făcut clar faptul că nu vom tolera interferența în alegerile din 2018 și că suntem pregătiți să luăm măsurile necesare pentru a o preveni”, a declarat John Bolton. El a a mai spus că nu a putut fi emisă o declarație comună a întâlnirii cu Nikoloi Patrușev tocmai din cauza problemei interferenței Rusiei pe care Kremlinul o neagă.

Cei doi înalți oficiali de la Casa Albă și Kremlin au discutat și problema iraniană. Bolton a spus că obiectivul Administrației Trump este de a face maxime presiuni asupra regimului de la Teheran cu sancțiuni mai ample și mai eficiente.

Cu privire la rolul Iranului în Siria, John Bolton a arătat că obiectivul Administrației Trump este ca toate forțele iraniene din Siria să se întoarcă în Iran. Cei doi au discutat, potrivit domnului Bolton, o varietate de căi pentru realizarea acestui obiectiv.

Consilierul președintelui american pentru securitate națională merge astăzi la Kiev, unde va participa la parada militară organizată de Ziua independenței Ucrainei. Potrivit presei ucrainene președintele Trump a transmis un mesaj de felicitare în care laudă Ucraina pentru curajul cu care se opune agresiunii ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău