SUA au pregătit un nou ajutor militar de 350 milioane de dolari pentru Ucraina

  • 21 Martie 2023 09:02
SUA au pregătit un nou ajutor militar de 350 milioane de dolari pentru Ucraina

Secretarul de stat american Antony Blinken a anunțat luni, 20 martie, un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 350 milioane de dolari, constând în muniții, arme și alte echipamente necesare forțelor ucrainene în lupta cu Rusia.

„În conformitate cu o delegare de autoritate din partea președintelui Biden, autorizez cea de-a 34-a retragere de arme și echipamente americane pentru Ucraina, în valoare de 350 milioane de dolari. Acest pachet de asistență militară include mai multă muniție pentru sistemele HIMARS și obuzierele furnizate de SUA pe care Ucraina le folosește pentru a se apăra, precum și muniție pentru vehiculele de luptă pentru infanterie Bradley, rachete HARM, arme antitanc, bărci fluviale și alte echipamente”, a transmis Antony Blinken, potrivit Calea Europeană.

Șeful diplomației americane a subliniat că Rusia ar putea să pună capăt oricând războiului declanșat, însă până va lua această decizie, comunitatea internațională va rămâne unită alături de Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”. Astfel, Blinken a salutat cele peste 50 de țări care s-au unit pentru a oferi sprijin Ucrainei în timp ce aceasta își apără suveranitatea și integritatea teritorială.

„Săptămâna aceasta, în timp ce războiul de agresiune inconștient al Rusiei împotriva Ucrainei continuă cu costuri umane mari, ne amintim din nou de curajul nemărginit și de hotărârea fermă a poporului ucrainean, precum și de sprijinul puternic pentru Ucraina din partea comunității internaționale”, a mai declarat secretarul de stat al SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău