SUA au felicitat R. Moldova cu ocazia alegerilor parlamentare anticipate

  • 19 Iulie 2021 08:15
SUA au felicitat R. Moldova cu ocazia alegerilor parlamentare anticipate Foto: caleaeuropeana.ro

Subsecretarul de stat al SUA pentru afaceri politice, Victoria Nuland, a avut ieri o convorbire telefonică cu președinta Maia Sandu, pe care a felicitat-o pentru victoria repurtată de Partidul Acțiune și Solidaritate în alegerile legislative anticipate.

“Încântată să o sun pe președinta Maia Sandu pentru a o felicita, în numele Statelor Unite, pentru succesul alegerilor democratice din Moldova și pentru a-i oferi sprijinul nostru pentru agenda de reforme a guvernului“, a scris Nuland, pe contul său de Twitter, transmite portalul caleaeuropeana.ro.

Statele Unite ale Americii au felicitat Republica Moldova cu ocazia alegerilor parlamentare anticipate și au declarat că așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu noul guvern de la Chișinău, într-un comunicat transmis de Departamentul de Stat după alegerile din 11 iulie.

Purtătorul de cuvânt al Departamentul de Stat, Ned Price, a declarat că alegerile au fost bine administrate, au fost competitive, iar libertățile fundamentale au fost în mare parte, respectate. „Îndemnăm autoritățile moldovene să răspundă preocupărilor exprimate pe baza monitorizării efectuate de observatorii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE)”, se mai sublinia în comunicatul oficial al instituției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău