SUA au blocat la ONU proiectul de declarație privind progresul din Peninsula Coreeană

  • 15 Martie 2018 12:08
 SUA au blocat la ONU proiectul de declarație privind progresul din Peninsula Coreeană

Statele Unite au blocat la ONU proiectul de declarație privind progresul înregistrat în Peninsula Coreeană, semnat de China și Rusia, a precizat purtătorul de cuvânt al ambasadorului Rusiei la ONU, Feodor Strjijovski.

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al ambasadorului Rusiei la ONU, Feodor Strjijovski, este vorba de un document care sprijină progresul privind reglementarea situației din Peninsula Coreeană, atins în urma acordurilor cu privire la organizarea unor negocieri la nivel înalt între reprezentanții Chinei, SUA și a Coreei de Sud.


„Decizia SUA de a sista activitatea asupra inițiativei ruso-chineze, fără o examinare în rândul membrilor Consiliului de Securitate al ONU, ridică semne de întrebare legate de intențiile Washingtonului, în contextul unei ameliorări în relațiile intecoreene”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al ambasadorului Rusiei la ONU, Feodor Strjijovski.

Un oficial al Coreei de Sud a anunțat recent că președintele american Donald Trump a fost de acord să desfășoare o întrevedere cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, până la începutul lunii mai a acestui an.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău