SUA au anunțat noi sancțiuni Rusiei în legătură cu anexarea Peninsulei Crimeea și încălcarea drepturilor omului

  • 09 Noiembrie 2018 08:05
SUA au anunțat noi sancțiuni Rusiei în legătură cu anexarea Peninsulei Crimeea și încălcarea drepturilor omului

Statele Unite au anunțat noi sancțiuni țintite împotriva a trei persoane și nouă entități, în legătură cu anexarea rusă a Peninsulei Crimeea și încălcarea drepturilor omului în regiunile din Ucraina controlate de Rusia, informează Agerpres.

Printre țintele acestor noi măsuri punitive americane figurează un fost comandant al artileriei ruse, Vladimir Zarițki, fondatorul unei întreprinderi care operează în Crimeea, precum și un agent al serviciilor ruse de informații (FSB), Andrei Sușko, 'suspectat de răpirea extrajudiciară în 2017 a unui activist tătar din Crimeea, a declarat Departamentul Trezoreriei Statelor Unite într-un comunicat.
A treia persoană vizată este un viceministru al securității din autoproclamata republică Lugansk, Aleksandr Basov.

Sancțiunile financiare vizează să împiedice aceste persoane și entități să facă afaceri cu americani și să le interzică accesul pe piața Statelor Unite.

Potrivit Departamentului de Stat american, noile sancțiuni 'subliniază parteneriatul ferm al Statelor Unite cu Ucraina și Uniunea Europeană pentru a se opune împreună' atitudinii Moscovei în aceste regiuni ucrainene.

Administrația Donald Trump a făcut cunoscut în această săptămână că va impune în viitorul apropiat sancțiuni economice mai generale împotriva Rusiei pentru rolul său în otrăvirea lui Serghei Skripal în Marea Britanie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău