SUA au acordat talibanilor două excepții de la sancțiunile economice

  • 25 Septembrie 2021 10:12
SUA au acordat talibanilor două excepții de la sancțiunile economice

​Statele Unite au acordat talibanilor, care au preluat puterea în această vară în Afganistan, două scutiri de la sancțiunile economice impuse cu scopul de a facilita furnizarea de ajutor umanitar, transmite sâmbătă AFP.

Prima scutire permite executivului american, ONG-urilor și anumitor organizații și entități internaționale "să ofere asistență umanitară Afganistanului sau alte activități care contribuie la nevoile de bază" ale populației, potrivit unui comunicat al ministerului economiei.
 
A doua scutire autorizează anumite tranzacții ce vizează exportul de produse agricole (alimente, semințe, îngrășăminte), medicamente și echipamente medicale.
 
Ministerul "rămâne angajat în a se asigura că sancțiunile SUA nu limitează capacitatea civililor din Afganistan de a primi sprijin umanitar din partea guvernului SUA sau a comunității internaționale, în timp ce continuă să nu permită accesul talibanilor și al altor entități și persoane aflate sub sancțiuni la anumite active".
 
Afganistanul, o țară deja foarte săracă, este amenințată să se scufunde și mai multe în precaritate ca urmare a sancțiunilor economice și a întreruperii mai multor programe umanitare după preluarea puterii la Kabul de către talibani.
 
Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional și-au suspendat ajutorul, în timp ce SUA au înghețat rezervele Băncii Centrale Afgane deținute la Washington.
 
Sursa: Agerpres
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău