SUA ar urma să sancționeze cetățeni ruși pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

  • 02 Martie 2021 12:36
SUA ar urma să sancționeze cetățeni ruși pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

Este de așteptat ca SUA să instituie sancțiuni încă din această săptămână împotriva unor cetățeni ruși implicați în otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, au declarat pentru Reuters trei surse familiare cu această chestiune.

Sursele au refuzat să identifice persoanele vizate sau autoritățile legale pe care Washingtonul le-ar folosi pentru a le penaliza. Lui Aleksei Navlanîi i s-a făcut rău într-un avion care se îndrepta spre Siberia în august anul trecut și a fost transportat cu avionul în Germania, unde medicii au ajuns la concluzia că a fost otrăvit.
 
Departamentul de Stat nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii cu privire la posibilitatea impunerii de sancțiuni. Fostul președinte al SUA, Donald Trump, nu a făcut nimic pentru a-i pedepsi pe rușii pe care experții ONU în domeniul drepturilor omului i-au declarat că vinovați ar fi încercat să-l omoare pe dl. Navalnîi, ca parte a unei serii de atacuri împotriva oponenților și disidenților.
 
Reprezentanții mai multor țări occidentale afirmă că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță toxică, dar Kremlinul a negat orice implicare. După tratamentul său în Germania, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, s-a întors în Rusia, în ianuarie. El a fost arestat și ulterior condamnat la mai mult de doi ani de închisoare pentru încălcări ale condițiilor eliberării condiționate.
 
Președintele democrat american, Joe Biden, a descris luna trecută condamnarea dlui Navalny ca fiind "motivată politic" și a cerut eliberarea acestuia. El a promis o nouă și dură abordare față de Moscova, spunând că SUA nu va mai fi "pasivă" față de acțiunile agresive ale Rusiei.
 
Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău