SUA anunță un ajutor militar de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina

  • 26 Septembrie 08:00
SUA anunță un ajutor militar de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina

Statele Unite au anunțat miercuri că vor trimite Ucrainei un ajutor militar de 375 de milioane de dolari, într-un moment în care Kievul încearcă să convingă Occidentul să autorizeze folosirea de rachete cu rază lungă de acțiune împotriva teritoriului rus, relatează AFP.

Acest nou ajutor american, principalul sprijin al Kievului, include muniții, vehicule blindate (grele și ușoare) și rachete, a declarat Departamentul de Stat american într-un comunicat, transmite Agerpres

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri, la tribuna ONU din New York, că țara sa aflată în război cu Rusia "nu va accepta niciodată" un acord de pace care să îi fie "impus" de marile puteri.

Denunțând în fața Adunării Generale a ONU "războaiele coloniale și comploturile marilor puteri în detrimentul țărilor mici", președintele Zelenski a insistat că "ucrainenii nu vor accepta niciodată" un eventual acord de pace cu Moscova care să le fie "impus".

Șeful statului ucrainean l-a acuzat totodată pe președintele rus Vladimir Putin că plănuiește atacuri împotriva infrastructurii nucleare a țării sale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
16,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
14
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău