SUA anunță o nouă testare cu succes a unei rachete hipersonice americane

  • 17 Mai 2022 15:39
SUA anunță o nouă testare cu succes a unei rachete hipersonice americane

Aviația americană a anunțat luni testarea cu succes a unei rachete hipersonice lansate de un bombardier strategic B-52, informează CNN. Testul, desfășurat pe 14 mai deasupra coastei Californiei de Sud, are loc la două luni după altă testare reușită a unei arme hipersonice, gtransmite DIGI24.ro.

US Air Force susține că a reușit, în cadrul testului, lansarea prototipului unei rachete hipersonice AGM-183A, denumite „Air-launched Rapid Response Weapon - ARRW” („Armă de Reacție Rapidă Lansată din Aer”, într-o traducere aproximativă), potrivit sursei citate

Conform unui comunicat al US Air Force, racheta a atins o „viteză hipersonică”, fără a fi oferite alte detalii, precum durata zborului sau altitudinea atinsă.

Publicația de specialitate War Zone precizează că racheta hipersonică a fost lansată deasupra Oceanului Pacific de către un avion B-52.

„După separarea de avion, motorul-rachetă al AARW a pornit și a funcționat exact cât era preconizat, atingând o viteză hipersonică de cinci ori mai mare decât cea a sunetului”, se arată într-un comunicat al forțelor aeriene americane.

AARW este considerat un „planor hipersonic”, lansat cu ajutorul unei rachete clasice și transportat astfel până în straturile superioare ale atmosferei, de unde e apoi lansat asupra țintei vizate. „Planoarele hipersonice” au motoare de tip scramjet (acronim de la „Supersonic Combustion Ramjet”) care folosesc oxigenul din aer pentru arderea în regim supersonic a combustibilului, care să asigure astfel propulsia „planorului” la viteze hipersonice.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău