SUA anunță noi sancțiuni „devastatoare” împotriva Rusiei. De ce sunt vizate și fiicele lui Putin

  • 06 Aprilie 2022 18:40
SUA anunță noi sancțiuni „devastatoare” împotriva Rusiei. De ce sunt vizate și fiicele lui Putin

Statele Unite au anunțat miercuri noi sancțiuni împotriva Rusiei, în coordonare cu Grupul G7 și cu Uniunea Europeană. Acestea vizează sectorul bancar rus, mai mulți oficiali și fiicele președintelui Vladimir Putin, relaează CNN.

Statele Unite, împreună cu Grupul G7 și cu Uniunea Europeană, vor continua să impună costuri economice severe și imediate asupra regimului Putin, din cauza atrocităților din Ucraina, inclusiv din Bucha. Vom face documentare și vom transmite informații despre aceste atrocități și vom folosi toate mecanismele adecvate pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili”, a arătat Casa Albă într-un comunicat, potrivit DIGI24.

Administrația Biden anunță „măsuri economice devastatoare, pentru interzicerea noilor investiții în Rusia și pentru a impune cele mai severe sancțiuni financiare asupra celei mai mari bănci din Rusia și a numeroase companii de stat esențiale, a oficialilor guvernamentali din Rusia și asupra membrilor familiilor acestora.

Aceste sancțiuni financiare masive intervin după acțiunile noastre de la începutul acestei săptămâni de eliminare din sistemul achitării datoriilor a fondurilor ruse blocate în Statele Unite. Este important de precizat că aceste măsuri sunt concepute pentru a se intensifica în mod reciproc și a genera un impact care se intensifică în timp”, Se mai arată în comunicat.

Statele Unite și peste 30 de aliați și parteneri din întreaga lume au aplicat restricții economice ample, cu cel mai mare impact și cea mai mare coordonare din istorie. Experții preconizează că PIB-ul Rusiei va scădea cu 15% anul acesta, anulând creșterea economică din ultimii 15 ani. Inflația a depășit deja 15%, iar proiecțiile indică o accelerare. Peste 600 de companii private au părăsit deja piața rusă, subliniază Casa Albă.

Noile sancțiuni anunțate de Washington vizează cea mai mare instituție financiară din Rusia, Sberbank, precum și cea mai mare bancă privată, Alfa Bank. Președintele Joe Biden va emite o nouă ordonanță executivă prin care va interzice orice nouă investiție americană în Rusia. De asemenea, vor fi blocate acțiunile principalelor companii ruse de stat.

Fiicele lui Putin au fost puse pe lista sancțiunilor deoarece SUA cred că președintele rus și-ar putea ascunde unele dintre active prin intermediul lor, potrivit unui înalt oficial al administrației americane.
„Avem motive să credem că Putin și mulți dintre prietenii săi și oligarhii își ascund averea, își ascund bunurile, cu 
ajutorul membrilor familiei”, a spus oficialul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău