SUA anunță că un important lider Al-Qaida din Siria a fost ucis într-un atac cu dronă

  • 23 Octombrie 2021 13:41
SUA anunță că un important lider Al-Qaida din Siria a fost ucis într-un atac cu dronă

Armata americană a anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida, Abdul Hamid al-Matar, într-un atac cu dronă în Siria, la două zile după atacul împotriva unei baze din sudul țării utilizate de coaliția antijihadistă condusă de Statele Unite.

„Un atac aerian american efectuat astăzi în nord-vestul Siriei a ucis un lider important Al-Qaida, Abdul Hamid al-Matar”, a spus John Rigsbee, purtătorul de cuvânt al Comandamentului central al armatei americane (CENTCOM), potrivit unui comunicat. Atacul a avut loc în regiunea Suluk, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Înlăturarea acestui conducător important al Al-Qaida va perturba capacitatea organizației teroriste de a complota și de a executa atacurile globale care amenință cetățenii americani, partenerii noștri și civili nevinovați”. Gruparea „folosește Siria ca bază de retragere pentru a se reface, a se coordona cu afiliații săi și pentru a planifica operațiuni în străinătate”, a mai spus Rigsbee.

Purtătorul de cuvânt nu a spus dacă atacul a fost efectuat ca răspuns la atacul de miercuri asupra bazei al-Tanf, folosită de coaliția antijihadistă în apropierea granițelor cu Iordania și Irak și care nu s-a soldat cu victime.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău