SUA amenință Turcia că vor fi „consecințe" dacă achiziționează sisteme antiaeriene S-400 din Rusia

  • 27 Iunie 2018 09:06
SUA amenință Turcia că vor fi „consecințe

Decizia Turciei de a cumpăra sisteme antiaeriene S-400 din Rusia va avea "consecințe", a avertizat marți Wess Mitchell, asistent al secretarului de Stat american pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, potrivit Mediafax.

Am transmis foarte clar că, în cazul în care Turcia va achiziționa sisteme antiaeriene S-400, vor exista consecințe. Vom introduce sancțiuni în virtutea Legii pentru contracararea adversarilor SUA (CAATSA)", a declarat Wess Mitchell în cursul întâlnirii cu membrii Comisiei pentru Relații Externe a Senatului Statelor Unite.

Recent, Senatul Statelor Unite a adoptat o nouă versiune a bugetului apărării pe anul 2019 care prevede oprirea participării Turciei la programul de avioane de vânătoare F-35 din cauza intenției Administrației Recep Tayyip Erdogan de a cumpăra sisteme antiaeriene din Rusia.

Avertismentul Statelor Unite intervine la doar două zile după ce Recep Tayyip Erdogan a obținut un nou mandat de președinte al Turciei. Liderul de la Ankara afirmase că amenințările Statelor Unite cu sancțiuni nu vor împiedica Turcia să cumpere sisteme antiaeriene S-400 din Rusia. Recep Erdogan a propus chiar colaborarea cu Rusia pentru fabricarea viitorului sistem antiaerian S-500.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău