SUA: Acuzată de discriminare, Google a acceptat să plătească 3,8 milioane de dolari

  • 02 Februarie 2021 09:23
SUA: Acuzată de discriminare, Google a acceptat să plătească 3,8 milioane de dolari

Compania Google a acceptat să plătească un total de 3,8 milioane de dolari, după ce a fost acuzată de discriminare împotriva femeilor și a asiaticilor, a anunțat luni Departamentul pentru muncă din SUA, relatează dpa, Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

Cea mai mare parte din această sumă o reprezintă despăgubiri pentru 2565 de femei angajate de Google pe posturi de inginer, precum și pentru alte aproape 3000 de persoane, candidate feminine sau candidați cu origini asiatice care nu au fost selectați pentru a ocupa astfel de posturi.

Google a declarat că discriminările au fost detectate în cursul unei analize interne de rutină și că a acceptat să plătească suma respectivă pentru a remedia situația, negând totodată că a încălcat legea.

"Considerăm că fiecare persoană trebuie plătită în funcție de munca pe care o prestează și nu de cine este și facem investiții masive pentru ca procedurile de angajare și remunerare să fie corecte", a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei, adăugând că Google analizează în fiecare an cifrele privind salariile pentru a depista anomalii și este deschisă să reglementeze orice presupusă problemă de discriminare.

Potrivit ministerului american al muncii, o evaluare a scos la iveală disparități între salarii din centrele Google din Sillicon Valley și din statul Washington, în nord-vestul SUA.

"Discriminările salariale rămân o problemă sistemică", a declarat într-un comunicat Jenny Yang, responsabilă a Departamentului pentru muncă.

Ministerul a descoperit totodată "diferențe în ce privește ratele de angajare" pe posturi de inginer informatician în defavoarea femeilor și asiaticilor.

În cadrul reglementării pe care a acceptat-o, Google va reexamina regulile, procedurile și practicile de angajare și remunerare, a menționat departamentul.

Problemele constatate la Google vin pe fondul denunțării unei culturi sexiste în industriile tehnologiei din Silicon Valley, dominate de bărbați, notează AFP. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău