SUA | 400 de foști procurori: Dacă Trump n-ar fi președinte, ar fi inculpat de „obstrucționarea justiției”

  • 07 Mai 2019 15:32
SUA | 400 de foști procurori: Dacă Trump n-ar fi președinte, ar fi inculpat de „obstrucționarea justiției” USA Today

Dacă Donald Trump nu ar fi președinte, el ar fi inculpat de „obstrucționarea justiției” pe baza elementelor culese de procurorul însărcinat cu ancheta rusă, apreciază peste 400 de foști procurori într-o scrisoare deschisă, relatează AFP, citată de News.ro, potrivit Digi24.ro.

Raportul procurorului special Robert Mueller ”prezintă mai multe fapte care îndeplinesc criteriile unei inculpări de obstrucționare”, scriu acești foști procurori federali, care precizează că au lucrat în administrații republicane și democrate.

Dacă acest comportament descris nu ar fi fost al unui președinte - care nu poate fi trimis în judecată în timp ce-și exercită funcția -, el ar fi ”antrenat o inculpare cu privire la mai multe capete de obstrucționarea justiției”, subliniază ei, în această scrisoare deschisă publicată luni pe platforma de Internet Medium.

Scrisoarea lor ar urma să alimenteze argumente ale opoziției democrate, care se întreabă pe tema oportunității lansării unei proceduri de destituire (impeachment) a lui Donald Trump.

Sursa: Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău