SUA: Informații despre amprente digitale, furate din bazele de date guvernamentale

  • 24 Septembrie 2015 11:02
SUA: Informații despre amprente digitale, furate din bazele de date guvernamentale

Pirații informatici care au reușit să penetreze bazele de date ale Departamentului Apărării și alte altor agenții guvernamentale din SUA au sustras informații despre 5,6 milioane de amprente digitale.

Acest număr este cu 4,5 milioane mai mare decât s-a raportat inițial, a anunțat miercuri, 23 septembrie, guvernul american, transmite Reuters.

Furtul de date a fost descoperit în primăvara acestui an și a afectat arhive conținând informații datând de mulți ani.

Președintele american Barack Obama a declarat că securitatea cibernetică va fi un punct major al agendei discuțiilor pe care le va avea vineri, la Casa Albă, cu omologul său chinez Xi Jinping. Washingtonul i-a transmis deja Chinei că spionajul industrial în mediul cibernetic, practicat de guvernul de la Beijing sau de apropiați ai acestuia, este un 'act de agresiune care trebuie să înceteze', potrivit liderului de la Casa Albă.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a afirmat miercuri că investigația privind furtul de date, care în total a afectat informații privind 21,5 milioane de angajați ai unor agenții federale, este încă în desfășurare și că deocamdată nu există 'vreo concluzie referitoarea la cine ar putea fi sau nu responsabil' în acest caz.

Într-o declarație a Biroului federal pentru managementul resurselor umane (OPM) se arată că oficiali din cadrul Departamentului Apărării și OPM au descoperit recent că au fost furate înregistrări despre mai multe amprente digitale decât se anunțase inițial.

OPM a estimat că în prezent pericolul reprezentat de furtul informațiilor despre amprente digitale, dată fiind capacitatea scăzută de folosire neadecvată a acestor date, dar a avertizat că, odată cu apariția unor noi tehnologii, pericolul ar putea crește.

Persoanele ale căror date au fost afectate de hackeri nu au fost deocamdată anunțate, OPM și Departamentul Apărării urmând să înceapă operațiunea de notificare prin intermediul poștei electronice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău