Studiul care dă peste cap tot ce știam despre carnea albă și colesterol

  • 13 Iunie 18:45
Studiul care dă peste cap tot ce știam despre carnea albă și colesterol

Are mai puțin colesterol carnea albă față de cea roșie? Am tinde să spunem că da, însă un studiu recent ne contrazice. Este la fel de periculoasă.

Studiul a fost realizat la Institutul Children`s Hospital din Oakland. Oamenii de știință au eliminat din teste carnea de pește și produsele procesate, precum cârnații sau șunca.

Au ajuns la concluzia că, dacă vrem să ne diminuăm nivelul de colesterol din sânge, ar trebui să consumăm mai puțină carne, indiferent că este vorba de cea de pui ori de vită sau porc. Pentru că are același efect negativ asupra sănătății vaselor sangvine.

Cel mai bine este să mâncăm proteine din lactate și legume, precum fasole sau ciuperci.

De altfel, spun specialiștii, nu ar trebui să ne uităm la colesterol când alegem între sortimentele de carne, ci la aportul pe care îl au în apariția bolilor cardiovasculare. Iar la acest capitol, carnea roșie rămâne în continuare pe primul loc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
14,55 °C
cer senin
Umiditate:62 %
Vint:5,1 m/s
Wed
12 °C
Thu
11 °C
Fri
11 °C
Sat
9 °C
Sun
11 °C

Curs oficial BNM 17 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6016 -0.0979
USD 17.7526 -0.0075
RON 4.1404 -0.0196
UAH 0.7171 0.0011
RUB 0.2769 0.0005
Arhivă Radio Chișinău