STUDIU | Oamenii de știință chinezi au identificat o nouă cale de tratare a autismului

  • 23 Aprilie 2019 20:03
STUDIU | Oamenii de știință chinezi au identificat o nouă cale de tratare a autismului

O echipă de oameni de știință din China a descoperit că absența unei proteine specifice din organismul insectei Drosophila melanogaster, numită și musculița de oțet, provoacă un dezechilibru la nivelul florei intestinale și cauzează simptome similare cu cele ale autismului la oameni, relatează luni agenția Xinhua.

Condusă de Liu Xingyin, cadru didactic la Universitatea Medicală din estul Chinei, echipa de cercetători a anunțat că această descoperire ar putea deschide o nouă cale teoretică pentru tratarea autismului, care se concentrează pe digestie și activitatea sistemului imunitar.

Liu a precizat că musculițele de oțet cu deficit de KDM5 stăteau la distanță una de alta, răspundeau mai lent la stimuli și intrau mai puțin în contact cu celelalte exemplare.

''Toate aceste fenomene sunt similare cu tulburările de comunicare în cazul persoanelor cu autism'', a declarat Liu înainte de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată la 2 aprilie.

Studiul demonstrează că în cazul exemplarelor cu deficit de KDM5 barierele mucoasei intestinale erau afectate iar flora intestinală prezenta un dezechilibru.

''Multe persoane cu autism prezintă afecțiuni intestinale severe, precum diaree și sindrom de colon iritabil. Acest lucru vine în concordanță cu concluziile noastre'', a subliniat Liu.

O cercetare ulterioară a relevat de asemenea că prin utilizarea antibioticelor sau prin administrarea de Lactobacillus plantarum poate îmbunătăți comportamentul social și durata de viață a unora dintre musculițele de oțet cu deficit de KDM5.

''În general, studiile anterioare pe tema autismului s-au concentrat pe genetică'', a spus Liu care a precizat că echipa sa așteaptă ''cu nerăbdare'' să deschidă ''o nouă cale pentru terapia autismului uman din perspectiva digestiei umane și a sistemului imunitar''.

Rezultatele studiului au fost publicate în cel mai recent număr al jurnalului științific Cell Host & Microbe.AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău