Studiu: Noul virus ar putea provoca accidente vasculare cerebrale subite în rândul adulților cu simptome moderate

  • 23 Aprilie 2020 12:41
Studiu: Noul virus ar putea provoca accidente vasculare cerebrale subite în rândul adulților cu simptome moderate

Noul coronavirus ar putea provoca accidente vasculare cerebrale subite în rândurile adulților cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, cu o formă moderată de COVID-19, potrivit unui studuiu realizat de medicii din Statele Unite ale Americii, citat de CNN.

Potriit sursei citate există dovezi din ce în ce mai clare, că infecția cu noul virus poate provoca coagularea sângelui în moduri neobișnuite, iar accidentul vascular cerebral ar fi o consecință a acestui lucru.

Dr. Thomas Oxley, un neurochirurg din New York și colegii lui, au oferit informații despre cazurile a cinci persoane pe care le-au tratat. Toți aveau sub 50 de ani și prezentau fie simptome ușoare de infecție cu Covid-19, fie deloc.

„Virusul pare să provoace coagularea crescută în arterele mari, ceea ce duce la accident vascular cerebral sever. Raportul nostru arată o creștere de șapte ori a incidenței unui accident vascular cerebral subit la pacienții tineri în ultimele două săptămâni. Majoritatea acestor pacienți nu au antecedente medicale anterioare și au fost acasă fie cu simptome ușoare (sau în două cazuri, fără simptome) de Covid, adăugă el.

Alți medici au mai raportat că oamenii sunt reticenți să apeleze la 911 sau să meargă în camerele de urgență din cauza pandemiei, scrie Mediafax. „Nu este normal ca persoanele atât de tinere să aibă dureri, în special accidente vasculare cerebrale în vasele mari din creier. Serviciul nostru, în ultimele 12 luni, a tratat în medie 0,73 pacienți la fiecare 2 săptămâni sub vârsta de 50 de ani cu accident vascular cerebral mare", au spus medicii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,06 m/s
Thu
22
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău