STUDIU EIU | Cele mai scumpe și cele mai ieftine orașe din lume

  • 19 Martie 2019 13:04
STUDIU EIU | Cele mai scumpe și cele mai ieftine orașe din lume

Pe plan global, pentru prima oară de când se realizează studiu publicat marți de Economist Intelligence Unit (EIU), trei metropole - Singapore, Paris și Hong Kong - împart titlul de cel mai scump oraș din lume, potrivit Agerpres.

Ele sunt urmate de Zurich, Geneva, Osaka, Seul, Copenhaga, New York, Tel Aviv și Los Angeles. În Europa, orașele tradițional scumpe, Geneva și Zurich, ambele din Elveția, precum și Copenhaga din Danemarca, s-au alăturat Parisului în topul celor mai scumpe orașe din lume de vizitat și de locuit. Alte orașe europene scumpe sunt Oslo (locul 12), Viena (locul 14), Frankfurt și Helsinki (ambele pe locul 16), Londra (locul 22), Barcelona (locul 32), Madrid și Bruxelles (ambele pe locul 36), Amsterdam (locul 41).

Din Asia sunt patru orașe (Singapore, Hong Kong, Osaka și Seul), din America de Nord două (New York și Los Angeles), în timp ce Tel Aviv este singurul reprezentant din Orientul Mijlociu.

Cele mai ieftine orașe din lume sunt Caracas (Venezuela) și Damasc (Siria). Istanbul (locul 120) și București (locul 118) sunt în 2019 în topul celor mai ieftine orașe europene în care să trăiești. 

Studiul analizează 133 de orașe din 93 de țări, comparând costurile medii pentru 160 de categorii, de la alimente, îmbrăcăminte, îngrijirea personală, divertisment până la transporturi și plata utilităților. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău