STUDIU | Două treimi din europeni suferă de stres cibernetic. Cum se manifestă afecțiunea

  • 15 Iulie 2018 14:56
STUDIU | Două treimi din europeni suferă de stres cibernetic. Cum se manifestă afecțiunea

Două treimi din europeni suferă de stres cibernetic, 63% dintre respondenți recunosc că sunt îngrijorați de știrile despre breșe de date și 72% din persoane spun că numărul de parole pe care trebuie să le gestioneze le provoacă stres - sunt câteva din rezultatele unui raport al Kaspersky Lab.

În urma studiului, realizat în Europa, s-a constatat că 70% din respondenți se simt stresați când vine vorba de protejarea dispozitivelor și 62% sunt copleșiți de cantitatea de informații sensibile pe care le dețin.

„Acest nivel de stres este justificat, având în vedere că 59% dintre utilizatori se așteaptă să se confrunte cu o problemă de securitate cibernetică în următoarele 12 luni, iar 54% recunosc că au fost victimele unui incident în ultimii cinci ani”, precizează autorii raportului.

Potrivit Kaspersky Lab, pe fondul nivelului ridicat de stres se înregistrează scăderea încrederii în organizații și tehnologie pentru a proteja datele.

„În studiu, participanții au fost întrebați în ce aplicații au avut încredere cel mai puțin că le protejează datele împotriva breșelor sau a atacurilor, iar rezultatele au arătat că încrederea în rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie este cea mai scăzută (32%, respectiv, 25%). Aplicațiile pentru schimbul de fotografii, cele de ride-sharing și aplicațiile muzicale au fost mai de încredere, mai puțin de 10% dintre oameni spunând că nu s-ar baza pe ele să le gestioneze datele, în ciuda faptului că organizații din aceste industrii au înregistrat breșe de date de amploare”, arată studiul.

„Absența corelației dintre risc și încredere este demonstrată și de constatările că mai mult de jumătate (56%) dintre europeni ar avea încredere să le dea partenerului datele de conectare pentru dispozitivele lor. În același timp, doar 11% dintre respondenți ar avea încredere într-o soluție de management de parole, în ciuda faptului că oamenii se dovedesc în mod constant o verigă slabă în ceea ce privește securitatea”, spun specialiștii Kaspersky Lab. 

Studiul a fost efectuat de firma de cercetare Opinion Matters în perioada 23 mai - 3 iulie 2018, pe un eșantion de peste 5.000 de angajați care utilizează computere, din Franța, Germania, Italia, Spania, Danemarca și Olanda.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău