STUDIU | Adolescenții din SUA consumă de zece ori mai mult canabis decât acum 30 de ani

  • 25 Iunie 2019 16:36
 STUDIU | Adolescenții din SUA consumă de zece ori mai mult canabis decât acum 30 de ani

Adolescenții din SUA consumă de zece ori mai mult canabis decât acum trei decenii, mai ales hispanicii și afro-americanii, deși sunt în general mai puțin înclinați spre consumul de tutun și de alcool, potrivit unui studiu publicat luni de Universitatea Nebraska din Omaha (UNO), relatează EFE, preluat de Agerpres.

Studiul a utilizat date ale guvernului federal pentru a determina comportamentul a 200.000 de tineri între 1991 și 2017.

În 1991, doar 0,6 % dintre minori consumau marihuana cel puțin o dată pe lună, spre deosebire de 6,3 % în 2017.

De asemenea s-a dublat procentul adolescenților care consumă marihuana și alcool cel puțin o dată pe lună, care a crescut de la 3,6 % la 7,6 % în perioada menționată.

Aceste procente au înregistrat o creștere în rândul latino-americanilor și afro-americanilor, potrivit studiului realizat de doctorița Hongying Dai, de la Colegiul de Sănătate Publică al UNO.

Potrivit lui Hongying Dai această creștere a procentelor sunt determinate de o schimbare a atitudinii față de canabis și de legile statale care permit consumul.

"Opinia publică privind consumul de marihuana s-a schimbat considerabil iar restricțiile sunt acum mai permisive", notează studiul care subliniază că 33 de state plus Districtul Columbia au aprobat legi care permit consumul în scop medical sau recreativ al canabisului.

În noiembrie 2012, Colorado a fost primul stat care a legalizat și reglementat vânzarea canabisului recreativ celor cu vârsta de 21 de ani: aproape doi din trei votanți au susținut așa numitul Amendament 64, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2014.

Studiul relevă totodată că în ultimii 30 de ani, consumul de tutun în rândul adolescenților s-a redus cu două treimi (puțin peste 1,3 % în 2017) iar consumului de alcool s-a redus la jumătate (12,5 % în prezent).

Studiul realizat de Hongying Dai a fost publicat în ediția din iunie a American Journal of Public Health.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău