Studiu | 9 din 10 pacienți vindecați de COVID se confruntă cu efecte secundare

  • 13 Octombrie 2020 09:59
Studiu | 9 din 10 pacienți vindecați de COVID se confruntă cu efecte secundare

Nouă din zece pacienți vindecați de COVID-19 au declarat că s-au confruntat cu efecte secundare precum oboseala, simptome psihologice, dar și pierderea mirosului și a gustului, potrivit unui studiu preliminar realizat în Coreea de Sud, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Cercetarea vine în contextul în care bilanțul deceselor la nivel global din cauza COVID-19 a trecut marți de 1 milion, un prag sumbru într-o pandemie care a devastat economia globală, a supraîncărcat sistemele de sănătate și a schimbat stilul de viață al oamenilor.

În cadrul unui sondaj online la care au participat 965 de pacienți vindecați de COVID-19, 879 de persoane, echivalentul a 91,1%, au răspuns că au suferit cel puțin un efect advers în urma bolii, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Kwon Jun-wook, un oficial în cadrul Agenției Coreene pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (KDCA).

Oboseala a fost cel mai frecvent efect secundar, întâlnit la 26,2% dintre participanți, urmat de dificultate în concentrare, manifestată la 24,6%, a spus Kwon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău