STUDIU | 86 de milioane de copii în plus, amenințați de sărăcie din cauza pandemiei de COVID-19

  • 28 Mai 2020 09:20
STUDIU | 86 de milioane de copii în plus, amenințați de sărăcie din cauza pandemiei de COVID-19

Consecințele economice ale pandemiei de COVID-19 ar putea expune riscului sărăciei până la 86 de milioane de copii în plus până la sfârșitul anului, potrivit unui studiu comun realizat de ONG-ul Save the Children și Unicef, relatează joi AFP, preluat de Agerpres.

În total, numărul copiilor afectați de sărăcie ar ajunge la 672 de milioane, o creștere cu 15% față de anul precedent, au precizat miercuri cele două organizații într-un comunicat.

Aproape două treimi din acești copii trăiesc în Africa Subsahariană și Asia de Sud.

Creșterea numărului de copii afectați de sărăcie din cauza pandemiei s-ar înregistra mai ales în Europa și Asia Centrală, potrivit studiului care se bazează pe proiecții ale Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional și pe date demografice din 100 de țări.

"Amploarea dificultăților financiare cu care se confruntă familiile amenință progresul obținut în ani de zile pentru reducerea sărăciei copiilor", a declarat Henrietta Fore, directoarea UNICEF, citată în comunicat.

Cu o acțiune imediată și eficientă, "putem opri amenințarea pandemiei asupra celor mai sărace țări și a unora dintre cei mai vulnerabili copii", a precizat Inger Ashing, directoarea Save the Children. Ei sunt "foarte vulnerabili chiar și la perioade scurte de foamete și la malnutriție care îi pot afecta pe tot parcursul vieții", a avertizat ea în comunicat.

Cele două organizații au solicitat guvernelor să își extindă rapid sistemele de securitate socială și să asigure mese școlare pentru a limita efectele pandemiei.

Sursa:AGEPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău