Studiourile Abbey Road din Londra marchează 90 de ani de existență cu un festival dedicat noii generații de muzicieni

  • 12 Noiembrie 2021 19:05
Studiourile Abbey Road din Londra marchează 90 de ani de existență cu un festival dedicat noii generații de muzicieni Foto: DW

Studiourile Abbey Road din Londra, unde au înregistrat artiști celebri precum The Beatles, Pink Floyd, Amy Winehouse și Adele, marchează săptămâna aceasta 90 de ani de existență cu o serie de evenimente dedicate noii generații de muzicieni, informează Reuters.

Două zile de mese rotunde, sesiuni de ascultare și discuții destinate profesioniștilor aflați la început de drum în industria muzicală, vor aborda subiecte de la modalitatea prin care poți ajunge producător sau inginer la înțelegerea producției muzicale.

Festivalul ''Amplify'', care îi va avea drept invitați, printre alții, pe producătorul muzical Steve Mac, compozitorii Steven Price și James Newton Howard, urmează altor evenimente desfășurate la începutul săptămânii, care includ audiții și o discuție destinată fotografiei.

''Stăm pe umerii giganților, au trecut atât de multe nume minunate prin acest loc, că avem nevoie să celebrăm acest lucru'', a declarat pentru Reuters Isabel Garvey, directoarea Abbey Road Studios.

''În următoarele două zile vor fi despre următorul subiect: știm că oamenilor le place să vină la studio, dar ce ne rezervă viitorul, cum evoluează procesul de înregistrare, cum evoluează procesul devenirii unui artist, cum evoluează tehnologia'', a mai spus ea.

Deși a găzduit un lung șir de nume celebre și a produs coloane sonore pentru filme printre care ''Star Wars'' și ''Indiana Jones'', Abbey Road Studios este cunoscut și pentru inovațiile din tehnologia înregistrărilor muzicale.

Studiourile Abbey Road sunt găzduite de o construcție în stil georgian datând din 1831, transformată în studio de înregistrări în 1929. A devenit EMI Recording Studios doi ani mai târziu.

''Cum vom face să rămânem la fel de faimoși și peste 90 de ani? Trebuie să surprindem inima și mințile următoarei generații'', a spus Garvey.

''Trebuie să fim cu adevărat relevanți, trebuie să știm cum evoluează tehnologia, cum evoluează lumea și să ne îndreptăm în acea direcție'', a mai spus ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău