STUDII ÎN ROMÂNIA. Radio Chișinău vine în sprijinul viitorilor elevi și studenți care vor să își facă studiile în România. Ana Nimerenco ne prezintă viața de studentă în Brașov

  • 29 August 2022 10:36
STUDII ÎN ROMÂNIA. Radio Chișinău vine în sprijinul viitorilor elevi și studenți care vor să își facă studiile în România. Ana Nimerenco ne prezintă viața de studentă în Brașov

Radio Chișinău prezintă o serie de interviuri cu șefii de promoție basarabeni despre studiile în România. Ana Nimerenco șefă de promoție pe facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor.

 
Pot spune că soarta m-a adus în acest oraș de poveste. Sunt o persoană activă, care iubește să gătească, să citească și în mod special drumețiile, iar Brașovul este un loc perfect din acest punct de vedere, așa cum are multiple destinații turistice și este înconjurat de păduri și munți.
 
Deși mutarea într-o altă țară a fost dificilă, ulterior am înțeles cât de mult noroc am avut și mai ales câte oportunități voi avea în viitor. România este țara perfectă pentru cei care vor o schimbare, vor să iasă din zona de confort și să nu se distanțeze prea mult de casă, iar utilizarea aceleeași limbi și prezența unei mentalități apropiate sunt de asemenea avantaje considerabile. Mai mult, în unele orașe cum este cazul Brașovului există o comunitate mare de cetățeni moldoveni de toate vârstele, iar pentru susținerea elevilor și a studenților au fost fondate asociații studențești cum este și Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov în cadrul căreia sunt voluntară.
 
În ceea ce privește domeniul de studii ales de mine, a fost determinat de analiza personalității și a plăcerilor mele, dar și a documentării privind facultatea din mai multe surse care mi-au arătat prestigiozitatea acesteia. Pe parcursul anilor de studii interesul meu pentru acest domeniu a crescut și am decis să îmi continui formarea ca economist prin programul de masterat: Management financiar-bancar.
 
Experiența mea ca elevă și studentă în România, demonstrează faptul că responsabilitatea și mai ales munca corectă și perseverența, întotdeauna determină rezultate frumoase care sunt răsplătite și sunt fericită pentru noile posibilități care mi s-au oferit”. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău