Studenții din Iași cer Guvernului Grindeanu să-și asume o politică responsabilă, pentru Unire, față de R.Moldova

  • 06 Ianuarie 2017 19:30
Studenții din Iași cer Guvernului Grindeanu să-și asume o politică responsabilă, pentru Unire, față de R.Moldova

Liga Studenților din Iași a înaintat Guvernului Grindeanu o listă de cinci puncte referitoare la sectorul educației. Printre cele cinci se regăsește și subiectul Republica Moldova.

Asumarea unei politici responsabile, naționale, vizavi de situația Republicii Moldova, care să întărească poziția României în regiune și care să contribuie la reunificarea statului român este una dintre revendicările tinerilor din Iași. În acest sens, Liga cere creșterea cuantumului burselor acordate studenților etnici români din afara granițelor și colaborarea cu Ministerul Educației de la Chișinău în vederea uniformizării legislației și a politicilor educaționale din Republica Moldova, potrivit InfoPrut.ro

Celelalte solicitări ale Ligii Studenților se referă la creșterea treptată a finanțării educației și cercetării, la introducerea de criterii de finanțare diferențiată a universităților pe bază de performanță, deblocarea posturilor din cercetare, respectarea prevederilor legale în ceea ce privește reducerile la transport, accesul la manifestații culturale și sportive pentru elevi și studenți și la menținerea unui standard înalt al integrității academice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău